【潮玩App】惡搞眾星「返老還童」 有人自封「童顏巨」有人想「掌摑自己」?

UP_PT @ UPower

全部變晒可愛BB

英皇搞笑平台「冤枉娛樂」,上載了一眾英皇藝人潮玩返老還童App的照片,容祖兒用了日前為舉行的個唱記者會的露肩衫照片,她搞鬼留言:「童顏巨」,讓古巨基成功切入:「童顏巨基嗎」;張敬軒亦不執輸,自封「我係童乳巨顏」。

容祖兒
古巨基
張敬軒

Twins蔡卓妍(阿Sa)則嫌童顏照「個額頭會唔會高咗啲呀,聽講咁樣剋夫」;鍾欣潼(阿嬌)一樣不滿意個額頭「我個樣好似出咗啲問題,無咗半個頭」。許靖韻亦謂「個個額頭都好大」;周勵淇卻自覺「其實同現在都沒有好大分別啫」;童顏照很可愛的洪卓立竟然說「好想掌摑自己」。

 
 
 
在 Instagram 查看这篇帖子

歡迎嚟到冤枉幼稚園👦👧依班小朋友全部都好得意,#枉阿姐 真係好想大大力摵佢哋面豬登😘😘😘 #冤枉娛樂

冤枉娛樂 (@yuenwrong) 分享的帖子 ·

阿嬌
許靖韻
洪卓立

另外,唐詩詠對自己的童顏謂:「我認唔到我自己 #呢個就係我嘅童年照 #有乜理由下巴尖尖大左唔尖」;陳敏之以童顏跟薛家燕拍片,但說:「我唔制呀!!點解人玩我玩 我個樣咁似雞泡魚嘅..  #唔知點解冇咗後半段 #家燕媽媽一早玩左 #潮媽先至係佢」。

 
 
 
在 Instagram 查看这篇帖子

你點捨得鬧佢😂😂😂 . . #呢個就係我嘅童年照 #有乜理由下巴尖尖大左唔尖 #nlife #NT

Natalie 唐詩詠 (@natalietong53) 分享的帖子 ·

張繼聰舉住啞鈴拍片笑稿:「人玩我又玩 #童顏顏色」方力申留言:「我好想講粗口」,但話之小方或網民說甚麼都沒用,只要老婆謝安琪一句:「細個嗰陣時靚仔咁多嘅」已足夠;囝囝張瞻都有留言:「小朋友」,阿聰回兒子:「look like u ? 」網民都話勁似。

 
 
 
在 Instagram 查看这篇帖子

人玩我又玩😂 #童顏顏色

張繼聰 Louis (@louischeung2013) 分享的帖子 ·

 

Facebook Conversations